Column

Voortzetten van familie-gedachtengoed

Ralph Peeters

Algemeen Directeur

Voortzetten van
familie-gedachtengoed

Column - Ralph Peeters

Sinds mijn komst op 1 januari 2022 heb ik, samen met Arjan de Nijs, Van Vulpen aangestuurd. Vanaf komende januari mag ik die rol alleen vervullen en ik heb er enorme zin in. Arjan de Nijs gaat onder andere meer tijd besteden aan zijn gezin en andere activiteiten. Hij heeft mij het afgelopen jaar geholpen om stapsgewijs de onderneming, de mensen en de cultuur te leren kennen. Ik ben namelijk niet op deze plek gekomen om het roer om te gooien, maar juist om het familie-gedachtengoed van Van Vulpen voort te zetten. Dat alles in ons bedrijf draait om persoonlijke aandacht voelde meteen als een warm bad. Als organisatie verwachten we hoge prestaties en daarom zorgen we goed voor iedereen. Via diepgaande coaching helpen we elke collega om de best passende route uit te stippelen. We zijn in verbinding met elkaar, onder het motto ‘beter een goeie collega dan een verre vriend’.

Wat mij binnen Van Vulpen ook aanspreekt, is de vergaande aandacht voor state-of-the-art-materieel, verduurzaming, digitalisering en eigen softwareontwikkeling.
Onze procesmatige manier van werken geeft ons onderscheidend vermogen. Alle activiteiten en processen hebben wij exact in beeld. Zo nodig kunnen wij onderdelen aanpassen en direct borgen. Eén van mijn doelen voor de toekomst is de ontwikkeling van proces- naar dashboardgestuurde organisatie. Via een dashboard heeft straks iedereen real time-inzicht in hoe wij het doen als organisatie, op elk niveau. Niet alleen kunnen wij dat met een druk op de knop tonen, we kunnen ‘aan de knoppen draaien’ om bij te sturen.

Ik zie ernaar uit om, samen met alle medewerkers, partners en klanten, verder te bouwen op het mooie werk van Arjan de Nijs en Peter van der Aa. Met elkaar blijven we in verbinding om het familie-gedachtengoed van Van Vulpen te koesteren en te borgen. Het betekent dat we er voor elkaar zijn en blijven, ook in 2023.