Column

Durf te ondernemen. In deze onzekere tijd is het niet alleen uitdagend om als bedrijf te blijven presteren, maar ook om vooruit te blijven kijken.

 Arjan de Nijs

Algemeen Directeur

Voorwoord

Column - Arjan de Nijs

Als Van Vulpen zijn wij er trots op dat wij op beide terreinen succesvol acteren. Onder het motto ‘Durf te ondernemen’ schuiven wij in de keten steeds verder naar voren, investeren wij in mensen, gebouwen, materieel en eigen software én zoeken wij naar nieuwe vormen van samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers.Een paar voorbeelden van ‘durf te ondernemen’. Onlangs hebben wij ‘ja’ gezegd tegen een nieuw kantoor, waarmee wij een belangrijke stap zetten voor de toekomst. Daarnaast durven wij te investeren in elektrisch materieel. Zo kochten wij onlangs de derde elektrische boorstelling. Terwijl concurrenten kiezen voor traditionele of hybride krachtbronnen, geloven wij in elektrisch. Natuurlijk onderkennen wij de risico’s van deze nieuwe techniek: Werkt het naar wens? Presteert het goed? Maar ook dat staat voor ‘durf te ondernemen’ en blijven zoeken naar nieuwe wegen en mogelijkheden. En als het niet werkt, dan kunnen wij altijd nog ombouwen. Naast verdere verduurzaming levert elektrisch werken ook rendement op. Wij zien nu al dat het brandstofverbruik per boorstelling 70% lager is en dat het onderhoud ons veel minder kost. Elektromotoren hebben weinig onderhoud nodig.

Ook door nieuwe software zelf te schrijven, durft Van Vulpen te ondernemen. In deze At Work lees je er over. Waar andere bedrijven kiezen voor standaardpakketten en zekerheid investeren wij fors om aan te sluiten op de wensen van de toekomst.  

 Durf te ondernemen gaat dan ook onvermijdelijk gepaard met financiële risico’s, maar ik weet zeker dat wij het gaan klaren. Ik heb het volste vertrouwen in ieders kunnen en in wat wij individueel en gezamenlijk hebben opgebouwd. Laten wij met elkaar de schouders eronder zetten en durven te ondernemen. Oók binnen onze eigen vierkante meter.